U VIJETNAMSKOM KAFIĆU UZ KAFU SE MOŽE DOBITI I MAČKA

Kafić u vijetnamskom Hanoju ne služi samo kako bi se u njemu popila kafa: njegov vlasnik tamo okuplja napuštene mačke pa ih posjetioci mogu maziti, nahraniti ili, ako žele, udomiti, prenosi Hina.

Kafić je trenutno utočište za petnaestak napuštenih ili povrijeđenih mačaka.

  • Pokušavam da pomognem mačkama koje se nađu u nevolji, zaliječim im tjelesne i psihičke povrede – rekao je u petak, uoči Međunarodnog dana mačaka koji se obilježava u subotu, vlasnik kafića Čez Ngao, Ngujen Than Bin (24).

On mačke sklanja s ulice i daje im sklonište u nadi da će one uspjeti da nađu i novi dom.

Brzo je privukao prijatelje tih životinja, nakon što je kafić otvorio prošlog mjeseca.

  • Kada dođem u ovaj kafić, igram se s mačkama ali ih i slušam, saosjećam s njima – rekao je Le Hoang Jen, 20-ogodišnji student.

U Vijetnamu su mačke kućni ljubimci, ali ima i regija u kojima se prodaje njihovo meso. Kradljivci mačaka preprodaju ih u tim područjima za jelo.

Ngujen Than Bin odlučio je da otvori prostor u kojem bi pomogao mačkama, nakon što ih je video po kavezima, povrijeđene od lovaca koji su pokušavali da ih uhvate.

Nada se da će klijenti njegovog kafića neke od njih odvesti i kući.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

I TO JE MOGUĆE U BIH: PREDUZEĆA BEZ IJEDNOG ZAPOSLENOG ZARAĐUJU...

0
Preduzeće Ingrosso iz Bijeljine koje, prema zvaničnim podacima, nije zapošljavalo nijednog radnika zaradilo je u 2023. godini 5,1 milion maraka, dok je firma Niagara sports global managament iz Bosanske Gradiške sa samo jednim zaposlenim ostvarila dobit od čak 9,3 miliona KM, piše Capital.ba.