U VOGOŠĆI MALA SVEČANOST ZA VELIKU RADOST

Danas je u Vogošći svečano otvoreno novo polazno autobusko stajalište, moderno opremljeno i locirano tako da pruža maksimalnu sigurnost korisnicima i sve potrebne uslove autoprevoznicima.

Stajalište su otvorili Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adi Kalem, Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i generalni direktor autoprevoznika „Centrotrans Eurolines“ Safudin Čengić.

Polazno autobusko stajalište izgrađeno je u ulici Braće Kršo. Vrijednost ovog projekta je nešto preko 600.000,00 KM, od čega je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo obezbjedilo 450.000,00 KM, a ostatak Općina Vogošća.

Hayat

Govoreći o značaju ovog projekta Načelnik Smajić je podsjetio kako se radi o projektu koji je u razvojne planove uvršten još prije više decenija, ali da su tek sada, zahvaljujući koordiniranim aktivnostima Općine Vogošća i Kantona Sarajevo u posljednjih nekoliko godina, stvoreni uslovi da se ovaj projekat i realizuje.

Istakao je kako ja ovo mala svečanost za veliku radost građana Vogoše i da je posebna simbolika da se ovo stajalište pušta u funkciju baš na dan kada je u Kantonu Sarajevo ponovo krenuo javni prevoz.

Hayat

Istakao je kako je odavno uočeno da je za Vogošću neophodno da ima jednu takvu polaznu stanicu kako bi se izbjeglo da dugotrajno zadržavanje autobusa na prolaznim stanicama koje je dodatno opterećivalo ionako gust saobraćaj na području Vogošće.

Hayat

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OTVORENO UPOZORENJE IZ AUSTRIJE: HDZ SE ŽESTOKO PROTIVI TEMELJNOM PREDUSLOVU ZA...

0
Visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt objavio je u srijedu zakonsku reformu kojom se namjeravaju otežati izborne krađe i osigurati transparentnost, naprimjer na predstojećim lokalnim izborima na jesen.