U WHO RAZOČARANI: KINA JOŠ NIJE ODOBRILA ULAZAK NAUČNICIMA KOJI TREBAJU ISPITATI PORIJEKLO KORONE

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) izjavio je da je "veoma razočaran" jer Kina još uvijek nije odobrila ulazak tima međunarodnih stručnjaka koji trebaju ispitati porijeklo koronavirusa.

  • Danas smo saznali da kineski zvaničnici još nisu dovršili potrebne dozvole za dolazak tima u Kinu. Veoma sam razočaran ovom informacijom – rekao je generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus na konferenciji za novinare u Ženevi, javlja Reuters.

Ghebreyesus je istakao da su članovi međunarodnog naučnog tima počeli s pripremama za odlazak u Kinu u sklopu dogovora između WHO i Pekinga. Dva člana ovog tima već su krenula na put, a drugi se pripremaju za polazak.

  • Bio sam u kontaktu s visokim kineskim zvaničnicima i još jednom sam jasno stavio do znanja da je ulazak stručnjaka prioritet za WHO – rekao je Ghebreyesus novinarima.

Kako je ranije dogovoreno između WHO-a i Pekinga, međunarodni stručnjaci trebaju izvršiti ispitivanja u Wuhanu, gdje su primijećeni prvi slučajevi koronavirusa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OSMANI: KOSOVO SE USAGLASILO SA DIJELOM AMERIČKOG PREDLOGA U VEZI SA...

0
Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je pred sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu izjavila da postoji saglasnost oko dijela američkog prijedloga u vezi sa pitanjem dinara.