UBIJENA TRI NOVINARA: SNIMALI DOKUMENTARAC O ILEGALNOM LOVU

Španska ministrica vanjskih poslova Arancha Gonzalez Laya izjavila je da su u Burkini Faso ubijena tri novinara.

Potvrdila je da se radi o dvoje španskih i jednom irskom novinaru, javlja Anadolija.

Dvoje Španaca, državljanin Irske i lokalni vojnik oteti su u blizini prirodnog rezervata u Burkini Faso.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad, koji se dogodio u ponedeljak na putu koji vodi do rezervata Pama.

Ministrica vanjskih poslova Laya izjavila je da su danas u regiji pronađena četiri tijela, a nakon razgovora s lokalnim dužnosnicima i porodicama nestalih osoba, utvrđeno je da se među njima nalaze i tijela dvoje španskih novinara.

Novinar David Beriain i kamerman Roberto Fraile su snimali dokumentarac o ilegalnom lovu u regiji.

  • Ovo je opasno područje. To je područje djelovanja terorističkih grupa, krivolovaca, bandi… – rekla je Laya.

Lokalni mediji ranije su objavili da su u napadu na području Gurme na istoku zemlje povrijeđene tri osobe, a nestala tri strana novinara i vojnik.

Burkina Faso je poprište terorističkih napada od 2015. godine. Zbog napada na civile i vojnike, hiljade ljudi napustilo je domove i spas potražilo na sigurnim područjima.

Na nekim područjima uvedeno je vanredno stanje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DRAGANA MIRKOVIĆ OTVORILA DUŠU: NIJE ME STID REĆI DA SAD NEMAM...

0
Jedna od najvećih folk zvijezda u regiji, Dragana Mirković, ovih dana šokirala je regiju objavom da se rastaje nakon 24 godine braka sa Tonijem Bijelićem.