UČENIK UMRO OD KORONE: JOŠ KRAJEM OKTOBRA BIO JE U ŠKOLI

Učenik osmog razreda iz Missourija u SAD-u preminuo je od komplikacija povezanih s koronavirusom, objavili su tamošnji službenici.

Peyton Baumgarth umro je tokom vikenda, rekla je liječnica Lori VanLeer, nadzornica školskog sistema u Washingtonu. Dječak je, prema evidencijama, najmlađa osoba koja je preminula od koronavirusa u saveznoj državi Missouri. Imao je samo 13 godina.

Njegov posljednji dan škole bio je 22. oktobra, nakon čega je bio u karanteni.

I njegova majka je imala koronavirus

  • Izražavamo iskrenu saučešće porodici  i molimo javnost da poštuje njihovu privatnost – rekla je dr. VanLeer.
Ilustracija
  • Porodica od svih nas traži da nosimo maske, često peremo ruke i slijedimo upute. Covid-19 je stvaran te stoga porodica podsjeća učenike i roditelje da poduzmu sve mjere opreza u školi i izvan nje – dodala je doktorica.

Peytonov ujak Wayne Franke Jr. rekao je za CNN da je i Peytonova majka bila pozitivna na koronavirus, javlja Index.hr.

  • Ne mogu zamisliti kroz što prolazi. Nitko se nikada ne bi trebao nositi s tim – kazao je ujak.

U SAD-u je od posljedica koronavirusa dosad umrlo više od 231.000 ljudi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SULJAGIĆ POZVAO GRAĐANE RS DA SE ODUPRU HISTERIJI LIDERA OVOG ENTITETA

0
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić jutros je pozvao građane i građanke Bosne i Hercegovine koji žive na području entiteta RS bez obzira na nacionalnost i drugu pripadnost da se ne povinuju govoru mržnje i histeriji koju su politički lideri ovog entiteta širili sa jučerašnjeg skupa u Banjoj Luci.