UČENJE MUKABELE U GAZI HUSREV-BEGOVOJ DŽAMIJI: UŽIVO NA HAYAT TV I HAYAT.BA

Sat prije Ikindije namaza počet će učenje mukabele u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Deset Hafiza učit će mukabelu.

Mr. hfz. Salih Halilović

Dr. kurra hfz. Dževad Šošić

Hfz. Muhamed Lepir

Hfz. Mensud Đulović

Hfz. Omer Zulić

Hfz. Izudin Džaka

Hfz. Nijaz Malagić

Hfz. Hamza Lavić

Hfz. Salahudin Hussein

Dr. hfz. Mensur Malkić

Danas ćemo slušati i učiti sure El-Fatiha i dio sure El-Bekare, za koju nam je Poslanik a.s. preporučio da je učimo „jer je njeno učenje bereket (blagoslov), a njeno zapostavljanje gubitak“.

Nakon današnje mukabele, svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu, s ramazanskom porukom, obratit će se uvaženi reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MUZAFERIJA: SAMO JE PITANJE VREMENA KADA ĆU SKLOPITI STAZU OD STARTA...

0
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija danas je na konferenciji za medije u Sarajevu sumirala svoju najbolju sezonu u Svjetskom kupu u karijeri.