UČITELJICA SABINA BRUTALNO UBIJENA, GRAĐANI BIJESNI: NE OSJEĆAMO SE SIGURNO

Učiteljica Sabina Nessa (28) ubijena je dok je hodala od svog stana do obližnjeg puba u Londonu gdje se trebala sastati s prijateljem.

Nepoznati počinitelj ju je udario u glavu, prebacio preko ramena i odbacio u park. Njeno tijelo pronađeno u blizini društvenog centra u ulici Kidbrooke Park Road, 24 sata kasnije. Bilo je prekriveno lišćem.

Zbog sumnje da je ubio Sabinu uhapšen je 38-godišnjak, koji je trenutno u policiji na saslušanju. Ranije je uhapšen i 40-godišnjak, ali ga je policija pustila na slobodu.

Istražitelji vjeruju kako je Nessa napustila svoj stan u Astell Roadu u Greenwichu te je prošla kroz Cator Park, prema baru Depot na trgu Pegler, gdje je napadnuta.

Također, policija je objavila fotografije drugog muškarca s nadzornih snimki kojega žele privesti na obavijesni razgovor zbog moguće povezanosti s ubistvom učiteljice. Također su objavili snimke srebrnog vozila koje je viđeno u blizini, a ima veze s ovim slučajem. Mole građane da pozorno prouče fotografije i jave policiji ako su vidjeli tog muškarca ili imaju informacije gdje bi mogao biti.

Na nadzornim snimkama vidi se kako napadač udara Sabinu po glavi s nekim predmetom nedugo nakon što je napustila svoj stan.

Potom ju je prebacio preko ramena i zaputio se prema Cator parku, izjavio je policijski izvor za Daily Telegraph.

Daily Mail piše kako se Sabina zaputila u pub na prvi sastanak, a njena cimerica izrazila je zabrinutost i tugu zbog stravičnog događaja, piše Jutarnji.hr.

  • Nikada nisam mislila da bi se moglo dogoditi ovako nešto. Slala sam joj poruke, nije bilo nalik na nju da ne odgovara. Više se ne osjećam sigurno u ovom kvartu”, ispričala je.

Reclaim These Streets, organizacija koja se zalaže za sigurnost žena i djevojaka, danas je organizirala bdijenje za ubijenu učiteljicu.

  • Ovo je epidemija nasilja nad ženama. Dosta je s izvješćima, kakav je zapravo plan? Želimo biti sigurne i ostati žive”, navodi se u njihov saopćenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE