UČITELJICU OSUDILI ZA SILOVANJE DJEČAKA, POSLIJE MU RODILA DVOJE DJECE: NA KRAJU JE UMRLA OD RAKA

Slučaj Meri Kej Leturno, pohotne učiteljice koja je bila osuđena za silovanje dječaka, za kojeg se udala nakon izlaska iz zatvora, šokirao je SAD i pretvorio učiteljicu u glavnu priču tabloida.

Leturno, koja je umrla od raka u ponedjeljak uveče, dok je pored njenog kreveta bila njena žrtva, predavala je drugom razredu u Sijetlu kada je započela seksualnu vezu sa učenikom Vilijem Fualauom 1996. godine.

U to vrijeme on je imao 12 ili 13 godina, a ona je imala 34, bila je udata i majka četvoro dece.

Policija ih je zajedno zatekla u kolima u ranim jutarnjim satima 19. juna 1996. godine, ali tada su policiji dali lažna imena, a Leturno im je rekla da Fuala ima 18 godina.

Učiteljica je kasnije promijenila priču, rekavši da je čuvala dječaka ali da ga je izvela napolje nakon što se posvađala sa suprugom.

Tada su se izvukli, a majka dječaka rekla je policiji da ne preduzimaju dalje akcije, ne znajući da su slagali za godine i šta se desilo u kolima.

U martu sljedeće godine učiteljica je uhapšena nakon što je rođak njenog supruga pozvao policiju.

Leturno se izjasnila krivom za dvije tačke silovanja drugog stepena, a njeno prvo dijete sa Fualauom rođeno je u maju 1997. godine, dok je čekala presudu.

Osramoćena učiteljica bila je u mogućnosti da pregovara o sporazumu o priznanju krivice, kada bi služila šest mjeseci, tri uslovno, u okružnom zatvoru.

Ali sporazumom je predviđeno da ne može da kontaktira Fualaua, njeno četvoro djece koje ima sa prvim mužem ili bebu koju je dobila sa dječakom.

Samo dvije nedjelje nakon što je odslužila kaznu, u februaru 1998. Leturno je opet pronađena u kolima sa Falauom.

Još jednom je pokušala da se izvuče slagavši policiju, koja je u kolima pronašla dokaze da su se susreli nekoliko puta nakon puštanja iz zatvora, 6.200 dolara u kešu, odjeću za bebu i njen pasoš.

Njen prethodni sporazum o priznanju krivice opozvan je i zamjenjen je kaznom od sedam i po godina.

U oktobru 1998. dok je služila drugu kaznu zatvora, učiteljica je rodila njihovu drugu kćerku.

Video pogledajte i OVDJE

Dok je bila u zatvoru zbog silovanja djeteta, Leturno se razvela od supruga u maju 1999. a on je dobio starateljstvo nad njihovom djecom.

Iz zatvora je puštena u avgustu 2004. godine, a Fualau, koji je tada imao 21 godinu, ubJedio je sudiju da poništi nalog o zabrani kontakta između njih dvoje.

Vjenčali su se u maju sljedeće godine. U jednom intervjuu Leturno je tvrdila da nije znala da je zločin seks sa dječakom i da su čekali da se završi školska godina.

Video pogledate i OVDJE

Fualau je podnio zahtjev za razvod u maju 2017. godine, kasnije je povučen, ali razvod je okončan u avgustu 2019. godine.

Leturno je umrla nakon višemesečne borbe protiv raka debelog crijeva. Pored nje je bila skoro cijela njena porodica, uključujući i bivšeg supruga Vilija Fualaua, koji se 24 sata dnevno brinuo o njoj tokom posljednjih mjeseci njenog života.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

‘LAV JE IZ IMUĆNE PORODICE, ZATO SU GA UVUKLI U SEKTU’

0
Mještani Bačkog Petrovca u Srbiji još uvijek su uznemireni zbog činjenice da je Martina P. S. (23), kćerka njihovih komšija, bila u centru nezapamćenog zločina u Novom Sadu (Srbija) koji je počinila zajedno sa svojim suprugom Lavom (25).

DOBRE VIJESTI ZA PENZIONERE