UEFA OBJAVILA NOMINACIJE ZA NAGRADE: NAJVIŠE FUDBALERA BAYERNA

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je imena igrača koji su ušli u uži izbor za nagrade po pozicijama u timu u UEFA Ligi prvaka za sezonu 2019/20, među kojima je najviše fudbalera Bayerna iz Minhena, javlja Anadolu Agency (AA).

Za najboljeg golmana Lige prvaka u sezoni 2019/2020. tako su nominovani Keylor Navas (Kostarika – Paris Saint-Germain), Manuel Neuer (Njemačka – Bayern) i Jan Oblak (Slovenija – Atletico de Madrid).

U konkurenciji za najboljeg odbrambenog igrača su David Alaba (Austrija – Bayern), Alphonso Davies (Kanada – Bayern) i Joshua Kimmich (Njemačka – Bayern), dok su za najboljeg veznog Thiago Alcantara (Španija – Bayern), Kevin De Bruyne (Belgija – Manchester City) i Thomas Muller (Njemačka – Bayern).

Najboljim napadačem bit će proglašen Robert Lewandowski (Poljska – Bayern), Kylian Mbappe (Francuska – Paris Saint-Germain) ili Neymar (Brazil – Paris Saint-Germain).

Najviše glasova članova žirija za najboljeg fudbalera UEFA Evropa lige dobila su sljedeća tri igrača, među kojima će biti proglašen osvajač prestižnog priznanja za sezonu 2019/2020, a to su: Ever Banega (Argentina – Sevilla, sada u Al-Shababu), Bruno Fernandes (Portugal – Manchester United) i Romelu Lukaku (Belgija – Inter Milano)

Od ove UEFA će proglašavati i najboljeg trenera, kojem će nagrada biti dodijeljena, takođe, na ceremoniji žrijeba grupne faze Lige prvaka 2020/21.

Nominacije za glavne nagrade – najboljeg fudbalera i fudbalerku u Evropi u sezoni 2019/2020. UEFA će objaviti u narednim danima.

Žiri tradicionalnog prestižnog UEFA izbora (UEFA Best Player in Europe) čine treneri iz 32 kluba koja su učestvovala u grupnoj fazi UEFA Lige prvaka 2019/20, zajedno sa 55 novinara, po jednim iz 55 država UEFA-inih članica, koje je odabrala European Sports Media (ESM).

Treneri nisu smjeli glasati za igrače iz vlastitih timova.

Za najboljeg igrača Evrope lige, prema istom pravilu glasali su treneri iz 48 klubova učesnika prošle sezone ovog UEFA takmičenja, uz 55 spomenutih novinara.
”I treneri i novinari trebali su odabrati uži izbor od po tri igrača u svakoj kategoriji dodjeljujući im po pet bodova, tri i jedan. Konačni rezultat temeljio se na ukupnom broju glasova trenera i novinara”, saopštili su iz UEFA-e.

Manifestacija “UEFA Best Player in Europe” tradicionalno se održava krajem augusta svake godine u Monte Carlu (Monako), prilikom žrijebanja grupne faze Lige prvaka.

Međutim, ove godine prvobitno bila je prebačena u Atinu za 1. oktobra. Ipak, prošle sedmice UEFA je odlučila da se ne održi ni u Atini, već u njenom sjedištu u Nyonu uz ograničen broj osoba koje će prisustvovati svečanosti radi ponovo pogoršane epidemiološke situacije s koronavirusom u mnogim zemljama Evrope.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.