UHAPŠEN NASILNIK: NA AUTOPUTU POLOMIO SAOBRAĆAJNI ZNAK I OŠTETIO ČETIRI KAMERE

Miroslav M. (23) iz Prnjavora uhapšen je zbog sumnje 4. aprila uništio saobraćajni znak, a zatim i polomio četiri nadzorne kamere na autoputu u RS-u.

Portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić je rekla da su preduzimanjem operativnih i drugih mjera, identifikovali i uhapsili M.M. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

  • Naime, M.M. se sumnjiči da je 04. aprila oko 01.30 sati, na autoputu „9 Januar“ na naplatnom mjestu „Prnjavor“, iz kolovoza iščupao metalnu zapreku te istom razbilo staklo na svjetlosno signalnom uređaju koji se nalazi na ulazu u naplatno mjesto, a nakon toga je istim predmetom oštetio četiri naddzorne kamere koje vrše skeniranje i snimanje vozila – istakla je Mučibabićeva, piše Srpskainfo.

Dodala je da su M.M. oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv M.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičniom djelima Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari i Nepostupanje po zdavstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SNIJEG ZA SADA NIJE NAPRAVIO ŠTETU, ALI BI VOĆU I POVRĆU...

0
Drastično niže temperature, ali i snijeg, koji je prije dva dana pogodio BiH, na sreću, nisu napravili štetu u voćnjacima.