UHAPŠEN VOZAČ AUTOBUSA NA RELACIJI FOJNICA – SARAJEVO SA 3,31 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda uhapsili su vozača autobusa koji je vozio na relaciji Fojnica - Sarajevo, kojem je alkotestiranjem utvrđeno da je u krvi imao 3,31 promil alkohola.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda uhapsili su vozača autobusa koji je vozio na relaciji Fojnica – Sarajevo, kojem je alkotestiranjem utvrđeno da je u krvi imao 3,31 promil alkohola.

Policijski službenici PS Fojnica u mjestu Alaupovka su izvršili alkotestiranje vozača autobusa J.G. rođen 1968.godine iz Sarajeva. On je odmah isključen iz saobraćaja te lišen slobode.

Iz MUP-a SBK saopćeno je da kontinuirano provode pojačane aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, a koje imaju prvenstveno za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, kao i nezgoda sa teže i lakše povrijeđenim licima i materijalnom štetom.

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli alkoholiziranosti vozača u saobraćaju, zbog čega je u toku ove godine isključeno 1770 vozača, od kojih je 475 vozača lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila, piše Klix.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE