UJUTRO NA PRAZAN STOMAK, PRVO POJEDITE LIST ČUVARKUĆE: ZOVU JE ČUDOM OD BILJKE

Čuvarkuća je biljka koju je najlakše održavati i oko koje se ne moramo mnogo brinuti, ali ona nam pruža mnogo ljekovitih i dobrih stvari.

Lako podnosi razne klimatske uslove, ali definitivno se ubraja u biljke koje imaju najviše ljekovitih materija u sebi.

Ljudi koji imaju problema sa pojavom kurjeg oka, uz pomoć listova čuvarkuće to možete da uklonite u rekordnom periodu.

Uzmite jedan list čuvarkuće, sa njega uklonite kožicu, a onda postavite na kurje oko i preko fiksirajte sa flasterom kako se list ne bi pomjerao.

Najbolje je ovo staviti dok ležite, jer će na taj način efekat biti najbolji.

Ukoliko se kurje oko nalazi duboko, onda ćete proces morati da ponavljate nekoliko dana, kako biste ga u potpunosti uklonili. Koža oko kurjeg oka će omekšati, a vi onda izvucite kurje oko.

Kada pojedete Iist čuvarkuće, poboljšavate probavni sistem i djelujete na zdravlje cijelog tela. Jačate imunitet i čuvate se od predstojećih infekcija. Dovoljan je samo jedan list dnevno. Možete je posaditi u saksiju ili ispred kuće i veoma je lagana za održavanje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE