UKINUTA OSUĐUJUĆA PRESUDA AMIRU ZUKIĆU U PREDMETU ‘BOSNA’

Prvostepenu presudu kojom je bivši sekretar SDA Amir Zukić osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog djela primanje dara i trgovina uticajem ukinuta je od strane Kantonalnog suda u Sarajevu.

Prema informacijama Avaza naređeno je novo suđenje pred Općinskim sudom u Sarajevu. Ovom presudom, pravosnažno je oslobođen Asim Sarajlić.

Podsjećamo, Općinski sud u Sarajevu osudio je Amira Zukića na tri godine zatvora, Safeta Bibića na šest godina, Senada Traku na godinu i šest mjeseci, Ramiza Karavdića na dvije godine i Esed Džananović tri godine zatvora nakon su su proglašeni krivim za korupciju i trgovinu uticajem prilikom nezakonitog zapošljavanja u Elektroprivredi BiH.

Asim Sarajlić i Nedžad Trako su i tada bili oslobođeni krivice.

(E.F. / Avaz)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVA IZMJENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U SARAJEVU

0
Na zahtjev FK Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za izmjenu režima saobraćaja u ulici Patriotske lige – obilaznica pored stadiona "Asim Ferhatović Hase" (od ulice Patriotske lige do ulice Betanija), na dan nedjelja, 28. april radi odigravanja utakmice između FK "Sarajevo" i FK "Velež" iz Mostara.