UKRALI ZVONO VRIJEDNO 18.000 KM: ISPALO IM, PA GA PRODALI ZA 500 MARAKA

Sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Kaknju potvrdio je optužnicu protiv Eldina Šehagića, zvanog Kljug, i Saida Grahića, koja ih tereti da su ukrali zvono vrijedno 18.000 KM, vlasništvo katoličke vjerske zajednice.

Međutim, sudeći po optužnici, njihov pohod je već u startu bio osuđen na propast jer im je zvono ispalo, polupalo se, a na kraju su ga prodali za svega, kako se navodi, 500 maraka.

U optužnici se ističe da su ova dvojica Zeničana, u noći između 15. i 16. decembra prošle godine, s  ciljem  da  sebi  pribave protivpravnu imovinsku korist, zajednički i u dogovoru došli do betonskog zvonika u mjestu Slapnica, na području opštine  Kakanj.

  • Popeli su se na zvonik te otkinuli zvono vrijednosti 18.000 KM, koje je palo na betonsku ploču i polupalo se – navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, oni su potom dijelove zvona pokupili te odnijeli.

  • Zatim su ih prodali u otkupnu stanicu sekundarnih sirovina u Kaknju za 500 KM, te su na taj način katoličkoj vjerskoj zajednici u mjestu Slapnica pričinili štetu od oko 18.000 KM – ističe se u optužnici koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

Optužnica, stoga, dvojicu Zeničana tereti za tešku krađu. Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, obojica optuženih su osuđivana.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE