UKUSNE KROFNE KOJE NE UPIJAJU ULJE

Ukusne krofne koje ne upijaju ulje od sada pa nadalje i ubuduće biće omiljena poslastica na vašoj trpezi. Čak i kada za njih nemate povod.

Sastojci:

– 650 gr brašna

– 30 gr kvasca

– 1 kašičica šećera

– malo soli

– 200 ml mlijeka

– 3 žumanceta

– 100 ml ulja

– korica limuna

Priprema:

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mlijeko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine. Isijecati čašom ili modlicom, ostaviti još 15 minuta da tijesto “odmori”, a onda ih pržiti u vrelom ulju, piše “Stil kurir”.

Kako stavite krofnu ulje, poklopite šerpu ili tiganj, ostavite da krofna postane zlatna, pa je okrenite na drugu stranu. Kada krofnu okrenete, nemojte da stavljate poklopac na šerpu ili tiganj.

Kada se krofne isprže, stavite ih na kuhinjski ubrus da se ocijede. Pospite ih prah šećerom i poslužite. Ukoliko imate tanjir na nivoe poslažite ih u krug, a pored možete ukrasiti orasima ili bilo kojim durgim bobičastim voće. 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE