UKUSNO I JEDNOSTAVNO: ŠTAPIĆ PITA SA SIROM PRELIVENA JOGURTOM

Pred vama je jednostavan recept.

Potrebno je:

  • Tanke kore oko 300 g
  • 200-300 g mrvljenog sira
  • 300 ml jogurta
  • 1 jaje
  • malo ulja

Priprema:

Gotovu jufku raširiti na sto pa je pouljti. U dnu jufke po širini staviti nekoliko kašika sira i uviti u rolnicu.

Možete praviti rolnice od jedne jufke ili od tri. Ako pravite od tri na dvije poprskajte ulje a na treću stavite nadjev. Uvijte u rolnicu i redajte u podmazan pleh. Isjecite na dva mjesta da dobijete po tri rolata u svakom redu.

U činiju sipajte jogurt 3-4 kašike ulja i jedno žumance izmješajte.

Prelijte pitu i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko 50 min. da dobro porumeni.

Isjeći mlaku. Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE