ULICAMA SARAJEVA TRČALO OKO 2.000 TAKMIČARA IZ 43 ZEMLJE SVIJETA

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas je bio domaćin polumaratona "Zajedno Sarajevom" kao i utrka "G-drive štafetni polumaraton" i "IntersportFunRun" na kojima je učestvovalo ukupno oko dvije hiljade takmičara.

Učesnici su startali u Ferhadiji, a cilj je bio kod Trga “Susan Sontag“ ispred Narodnog pozorišta. Utrke su održane u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo koje je bh. lider u organizaciji sportskih događaja.

Najbrži u muškoj konkurenciji na polumaratonu bio je Kenijac Stanley Kipruto kojem je ovo bila peta pobjeda u Sarajevu.

  • Utrka nije bila teška, bilo je divno, uživao sam. Sretan sam zbog pobjede. Mnogo mi se sviđa Sarajevo. Uživam u ovom gradu. Doći ću i sljedeće godine – rekao je Kipruto, javlja Anadolu Agency (AA).

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Olivera Jevtić iz Srbije koja je nakon trijumfa istakla da je sretna svaki put kada dođe u Sarajevo.

  • Doista sam ovdje uživala. Rekla sam idem na pobjedu i mislim da je ovaj današnji rezultat na nivou rekorda. Presrećna sam – kazala je Jevtić.

Ena Tahirović, PR udruženja NGO Marathon, istakla je da ove godine imaju skoro pa rekordan broj učesnika u svim utrkama.

  • Imali smo ukupno oko 2.000 učesnika, od toga u polumaratonu oko 800. Zaista smo zadovoljni odzivom i sretni smo da je trčanje postalo trend te da se ljudi okreću zdravom načinu života – rekla je Tahirović, napominjući značaj bavljenja sportom i trčanjem za zdravlje:
  • Imali smo učesnike od sedam do 77 godina. Drago nam je da smo danas iz Sarajeva poslali ovakvu sliku u svijet. U Sarajevu su danas trčali trkači iz 43 zemlje svijeta. Fali nam još Australija pa da zaokružimo cijelu planetu.

Pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji u polumaratonu osvojili su po 1.000 KM, drugoplasirani 600 KM, a trećeplasirani po 400 KM.

Poslije utrka učesnici su imali priliku da uživaju u sjajnoj atmosferi na After Run partiju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE