ULJE VIŠE NEĆE PRSKATI IZVAN TAVE: TRIK JE SASVIM JEDNOSTAVAN!

Kad pomislite na tragove od ulja koji ostaju po kuhinji i šporetu od prženja, dođe vam da odustanete od omiljenog obroka.

Prženje je popularan način pripreme hrane u mnogim tradicionalnim kuhinjama. Iako pržena hrana nema sjajnu reputaciju među zagovornicima zdravog načina života, zbog ukusnog obroka spremni smo i da zažmirimo na neke stvari.

Međutim, ono što nas često odvraća od prženja hrane je nered koji ostaje nakon toga. Ulje može da ostavi tragove na šporetu i u kuhinji.  Ipak, postoji jednostavan trik kojim se to prskanje sprječava, a rijetko ko ga zna. Kada u tavu budete sipali ulje, odmah dodajte i malo soli dok je ulje još hladno.

Pored toga, prije nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrijano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Prosušite ih i lagano spuštajte u tavu, sa što manje visine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TWITTER DAN NAKON OSTAVKE ŠEFA UVEO VELIKU PROMJENU

0
Twitter je saopćio da neće dopustiti dijeljenje ličnih fotografija ili videosnimaka bez pristanka osobe koje se to tiče.