UMAK OD POVRĆA KOJI MOŽETE KORISTITI ZA SVE VRSTE JELA

U nastavku donosimo način pripreme za najbolji umak od povrća.

Sastojci:

  • 100 g naribane mrkve,
  • 150 g naribanih tikvica,
  • 100 ml punomaso vrhnje za kuhanje,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • 3-4 mlada luka narezana na trakice,
  • 3 kašike ulja
  • 20 g maslaca,
  • so,
  • bijeli biber u prahu,
  • 1 kašika nasjeckanog peršuna,
  • 2 kašike poprženih pinjola

Priprema:

1. Na mješavini maslaca i ulja stavite mrkvu, tikvice, mladi luk, posolite i pirjajte u vlastitom soku da tekućina ispari.

Umiješajte vrhnje, sok limuna, po potrebi još malo posolite, pobiberite i kuhajte još 1-2 minute.

2. Skuhajte odabranu tjesteninu prema uputi na pakiranju, umiješajte u pripremljeni umak, posipajte peršinom, poprženim pinjolima i poslužite uz salatu od matovilca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U TK POKRENUTA PETICIJA ZA NASTAVAK ONLINE NASTAVE, KRIZNI ŠTAB PRATI...

0
Nakon što su nadležni u Tuzlanskom kantonu odlučili da će se nastava na univerzitetima, visokoškolskim ustanovama, u srednjim i osnovnim školama realizira u školskim klupama pokrenuta je peticija protiv takve odluke koju je do sada potpisalo više od 13.000 ljudi.