UN OBUSTAVIO POMOĆ SUDANU NAKON UBISTVA DVA HUMANITARCA

Ujedinjeni narodi privremeno su obustavili humanitarnu pomoć u istočnom Sudanu zbog ubistva dva lokalna pomoćnika.

Neidentificirani muškarac je na lokalnoj cesti ubio člana organizacije Plan International, koja se bori za prava djece. Dan kasnije ubijen je mobilizator zajednice koji se pješke vraćao nakon dostavljanja hrane za djecu i majke žrtve nasilja na ovom području.

Humanitarni koordinator u Južnom Sudanu, Alain Noudehou, oštro je osudio nasilje.

  • Ove godine je ubijeno 9 humanitaraca u Sudanu, a od erupcije sukoba 2013. godine do danas, život su izgubila 124 humanitarna radnika koji su Sudanci – upozorio je Noudehou.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OKI FANTOMI SE SPREMAJU ZA SEDMO EVROPSKO ZLATO

0
Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, Odbojkaški klub invalida Fantomi počeli su s pripremama pred odlazak na Kup šampiona koji će se od 26. do 28. aprila održati u hrvatskom gradu Poreču.