UNITED AIRLINES KUPUJE 200 ELEKTRIČNIH LETEĆIH TAKSIJA

Američka aviokompanija United Airlines planira kupiti 200 električnih letećih taksija za prevoz putnika do aerodroma, prenosi AA.

Iz United Airlinesa saopćeno je kako planiraju kupiti leteće taksije u vrijednosti od milijardu dolara od proizvođača zračnih taksija Archer, sa sjedištem u Kaliforniji, piše Wall Street Journal.

United Airlines planira također na tom planu sarađivati s regionalnom američkom aviokompanijom Mesa Airlines. Plan je da se u roku pet godina kupi 200 letećih taksija za prevoz putnika koji su izloženi velikim gužvama u saobraćaju na putu do aerodroma.

Taksiji mogu letjeti na udaljenosti do 95 kilometara brzinom od oko 240 kilometara na sat. Na ovaj način bi, kako je navedeno, za gotovo polovinu bila smanjena emisija ugljik dioksida za putnike koji putuju na aerodrom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE