UOČI UTAKMICE PROTIV LIVERPOOLA, EVO ŠTA JE ZIDANE REKAO ZA SVOJE IGRAČE

Real Madrid pobijedio je Barcelonu 2:1 u subotnjem El Clasicu, a već u srijedu igra protiv Liverpoola uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka.

U Madridu je španjolski prvak pobijedio 3:1 i ta se utakmica odigrala prije sedam dana.

Realov trener Zinedine Zidane požalio se nakon El Clasica na umor svojih igrača, spomenuvši da je situacija alarmantna.

Na tu temu nadovezao se El Chiringuito koji piše da su igrači Reala dosegnuli fizički limit. Za vrijeme treninga rade samo vježbe oporavka i rade s fizioterapeutima kako bi bili što spremniji za sljedeću utakmicu. Zidane od igrača ne traži nikakve posebne vježbe i ne troši ih na druge stvari, važnije mu je da budu u utakmici što spremniji.

Podsjetimo, Zidane je nakon Barcelone rekao:

  • Imamo problema s fizičkom spremom i teško završavamo utakmice, nemamo snage. Do kraja sezone trebat će nam svi raspoloživi igrači, ne možemo više nikoga izgubiti. Ne znam kako ćemo izdržati do kraja.

Real protiv Liverpoola igra u srijedu od 21 sat. U nedjelju Zidaneova momčad gostuje kod Getafea, piše Index.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE