UPOZORENJE BOŠNJACIMA DA PREMIJER IMA OPASNE NAMJERE: KRIVOKAPIĆ JE SVJESNO UDARIO NA DRŽAVU BIH

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) u ime svojih članova porijeklom iz Crne Gore i Sandžaka, najoštrije osuđuje antibosanski i necivilizacijski čin premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je telefonskim putem Željki Cvijanović čestitao 9. januar, dan kada je aktiviran plan da može početi velikosrpska genocidna agresija, vojna i paravojna invazija na Republiku Bosnu i Hercegovinu s ciljem potpunog uništenja bosanske države, istrebljenja i genocida Bošnjaka, kao i svih onih koji se ne uklapaju i ne podržavaju velikosrpski državni plan.

  • Nakon četverogodišnjeg krvavog rata, stotine hiljada ubijenih, više desetina hiljada silovanih Bošnjakinja svih starosnih dobi, logora smrti, etničkog čišćenja višeg dijela države BiH, progona više od milion i po građana, samo zločinački um može osmisliti da slavi dan genocidnog projekta “RS”. Takvima su slični i oni koji ga čestitaju u ime kame, krvi i krsta. Premijer Krivokapić se svojim nedoličnim, nehumanim i neljudskim postupkom svjesno svrstao uz sljedbenike osuđenih srpskih ratnih zločinaca i genocidne politike. Sa ovim postupkom Krivokapić je ustvari potvrdio da se 1999. godine nije slučajno našao na skupu srpskih terorističkih četničkih formacija u kući četničkog vojvode Milete Pavićevića i ispod slike ratnog zločinca Radovana Karadžića – poručuju iz BANA.

Ističu da premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić “dobro zna da je Ustavni sud BiH 9. januar proglasio neustavnim i zabranio da ga manji bh. entitet slavi”.

  • Ali Krivokapić je krijomice telefonirajući i čestitajući, svjesno udario na državu Bosnu i Hercegovinu, njene najveće institucije, ali i na sve žrtve genocida koje su ubijene u ovom velikosrpskom projektu pod imenom “Republika Srpska”, čiji su temelji na krvlju i kostima nevinih civila.

Nedržavnički postupak i tajni telefonski razgovor premijera Krivokapića, negiranje genocida u Skupštini Crne Gore i veličanje ratnih zločinaca, upozorava sve u Bosni Hercegovini, Crnoj Gori, Sandžaku i cijelom regionu, ali i upozorenje Bošnjacima u dijaspori i našim prijateljima, na ove vrlo opasne namjere. Pozivamo sve antiratne i prodemokratske snage da moraju biti oprezni, kao i poslati upozorenje svim međunarodnim institucijama, o namjerama velikosrpskih retrogradnih snaga i napada na institucije države Bosne i Hercegovine, teritorijalni suverenitet, integritet – stoji u reakciji Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.