URUČENA DONACIJA U ZAŠTITNIM SREDSTVIMA I OPREMI KOMUNALNIM JAVNIM PREDUZEĆIMA RAD I POKOP

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture KS kroz aktivnosti na provođenju preventivnih mjera na smanjenju opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom donio je odluku o raspodjeli zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava javnim komunalnim preduzećima, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, MUP-u, JU Djeca Sarajeva i drugim ustanovama koje obavljaju poslove od javnog značaja u kantonu.

U skladu s tom odlukom, Jasmin Terović, načelnik Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo danas je posjetio KJKP Pokop i KJKP Rad i njihovim predstavnicima i radnicima uručio odgovarajuća zaštitna sredstva i opremu.

KJKP-u Rad donirano je 5.000 litara dezinfekcionih sredstava i tekućine neophodne za sistemsko pranje i dezinfekciju javnih prometnih površina. KJKP Rad će u skladu s dinamičkim planom usaglašenim s Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture u narednim danima obaviti pranje i čišćenje najfrekventnijih ulica na području Kantona Sarajevo u svih devet općina.

Također, zaposlenicima KJKP Rad donirana je i druga zaštitna oprema.

Terović je predstavnicima i zaposlenima u KJKP Pokop danas uručio zaštitna izolacijska odijela, jednokratnu zaštitnu opremu, navlake za obuću kao i vreće za ukop i dezinfikaciona sredstva.

Sve navedeno je neophodno kako bi KJKP Pokop mogao obavljati svoje poslove u skladu s propisima.

Kantonalna uprava civilne zaštite i u narednom periodu će nastaviti s podjelom navedenih sredstava, sve u cilju da se javne ustanove i preduzeća Kantona Sarajevo opskrbe neophodnom sredstvima i opremom za zaštitu radnika i stanovništva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE