USPJELA JE DA JEDNOM VIDI SINA PRIJE NEGO ŠTO JU JE SRCE IZDALO: NAJTUŽNIJI DETALJ SMRTI PORODILJE KOJA JE UMRLA OD KORONE

Porodilja D. T. (26), koja je u nedelju preminula od posljedica koronavirusa u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", uspjela je da vidi svoju bebu prije nego što ju je srce izdalo.

D. T. je bila hospitalizovana zbog zaraze koronavirusom. U jednom momentu situacija se toliko iskomplikovala da je osoblje riješilo da je prevremeno porodi carskim rezom što je i učinjeno.

  • Rodila je sina, beba je negativna na covid, super je. Žena je, nažalost, uprkos svim naporima ljekara, preminula. Njeno srce nije izdržalo – kaže izvor iz zdravstvene ustanove.

Kaže da je D. T. ovo drugo dijete. Kod kuće ima kćerkicu od dvije i po godine.

Sudbina je htjela da oboje ostanu bez majke.

  • Uspjela je da vidi bebu. Nakon porođaja se probudila iz anestezije, vidjela je tada dijete, a nakon nekoliko dana preminula. To je bio jedini put da je vidjela bebu. Ali, bar jeste – dodao je sagovornik Kurira.

Za život u ovoj ustanovi bori se i porodilja J. A. (33). Također se nalazi na respiratoru, a zbog posljedica opasnih po život porođena je prošle sedmice carskim rezom u osmom mjesecu trudnoće.

Za sada je dobro, rodila je kćerku, koja je također negativna na Covid-19.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.