USPORITE STARENJE I SPOLJA I IZNUTRA, OČISTITE TIJELO OD TOKSINA I MASNOĆA: HLOROFIL JE NOVI ELISKIR LJEPOTE!

Hlorofil se nalazi u zelenim listovima biljaka i uključen je u fotosintezu.

Međutim, hlorofil može donijeti koristi ne samo biljkama, već i našem sopstvenom tijelu. On čisti organizam od toksina, usporava starenje i pomaže u gubitku kilograma.

Kako piti hlorofil da bi on mogao djelovati, pročitajte u nastavku.

Blagotvorna svojstva

Detoksikacija i jak imunitet

Jedna od glavnih sposobnosti hlorofila je detoksikacija tijela. Hlorofil stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca – eritrocita. Hemoglobin u crvenim krvnim ćelijama je odgovoran za prenošenje kiseonika u sve ćelije u tijelu. Stoga povećanje nivoa hemoglobina osigurava snadbijevanje kiseonikom. Kiseonik, sa svoje strane, pomaže u uklanjanju toksina iz organizma. Štaviše, on lako veže toksine teških metala i uklanja ih iz tijela. Povećanje količine kiseonika u krvi pomaže ne samo čišćenju organizma, već i jačanju imunološkog sistema. Kiseonizovana krv je destruktivno okruženje za anaerobne bakterije – jedan od glavnih uzročnika različitih bolesti.

Gubitak težine

Hlorofil je odličan sagorijevač masti. U tijelu reaguje s mastima: razgrađuje ih i pretvara ih u energiju. Fitanska kiselina, koju sadrži hlorofil, odgovorna je za ovo prijatno svojstvo. Ostale aktivne supstance – tilakoidi, suzbijaju proizvodnju hormona „gladi“ – grelina, tako da se duže osjećate sitim i smanjujete rizik od prejedanja.

Usporite starenje

Hlorofil je moćan prirodni antioksidant. Štiti ćelije tijela od oštećenja slobodnih radikala, što katalizuje proces starenja i podstiče upalne reakcije. Oksidativni procesi izazvani slobodnim radikalima manifestuju se u obliku bora, starosnih mrlja i popustljivosti na koži. Oni slabe prirodna vlakna kolagena i elastina, uzrokujući da koža izgubi tonus. Hlorofil štiti ćelije kože (i cijelo tijelo) od oksidacije, što mu omogućava da uspori starenje i spolja i iznutra.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti

Zbog svoje sposobnosti da sprječava oksidativne reakcije, hlorofil se efikasno bori protiv stvaranja LDL, “lošeg” holesterola, što je direktno povezano sa rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Pored toga, hlorofil sadrži magnezijum i vitamin K – jačaju srčani mišić i vaskularne zidove, sprječavajući njihovo uništavanje i kalcifikaciju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE