USPOSTAVLJEN POSEBAN REŽIM RADA NA PODRUČJU OPĆINE NOVI GRAD

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa i poduzimanja mjera zaštite od širenja virusa, Općina Novi Grad Sarajevo, od, 23.03.2020, godine radi skraćenim radnim vremenom od 9 do 13 sati. U općinskim službama rade samo dežure u smanjenom kapacitetu.

Iz ove općine, pozvali su građane da sve poslove, osim neodložnih, ostave za kasnije i da ne dolaze u Općinu, a svi rokovi koji se tiču općinskih procedura bit će produženi, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Poseban režim rada primjenjivat će se sve dok traje opasnost od širenja koronavirusa, sva rješenja i uvjerenja općinskih službi strankama će biti otpremljena putem pošte. Također, od ponedjeljka će u svim mjesnim zajednicama djelovati povjerenici općinske Službe civilne zaštite, koji će koordinirati sve aktivnosti za teritoriju MZ.

Pozivaju se osobe starije od 65 godina, kao i one koji imaju informacije da u njhovom komšiluku stanuju osobe preko 65 godina starosti, a koje žive same i nemaju članova domaćinstva koji im mogu pomagati u obavljanju svakodnevnih potreba, da se jave povjerenicima mjesnih zajednica, kao i da se ne zloupotrebljava ova ionako teška situacija, za eventualno davanje netačnih podataka, što bi u situaciji proglašenja stanja prirodne i druge nesreće bilo krajnje neodgovorno i kažnjivo djelo.

Zgrada Općine sistemski se dezinficira svakim danom, a za sve posjetioce obezbijeđene su zaštitne maske i rukavice, uz preporuku o poštivanju predloženog razamaka prilikom obavljanja aktivnosti u šalter salama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HITNO POJAČANJE STIGLO: EVO KOJI TEREN PRETRAŽUJU DVA TIMA KOJA TRAŽE...

0
Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.