UZ OVA TRI TRIKA VAŠE KROFNE ĆE BITI SAVRŠENE

Miris vrućih krofni se širi kuhinjom a vaši ukućani jedva čekaju da gricnu svoje omiljene poslastice.

Da bi ugođaj u krofnama bio vrhunski, važno je da one budu mekane i ne previše masne.

Zbog toga vam predstavljamo efikasne trikove koji će vam pomoći da ispržite savršene krofne.

* Važno je da svi sastojci budu topli, odnosno na sobnoj temperaturi. Brašno možete zagrijati u rerni na temperaturi od 20 stepeni oko 2 minuta, piše Stvar ukusa.

* Dodajte smjesi kašičicu rakije kako krofne ne bi upile masnoću tokom prženja. Takođe, uvijek vodite računa da temperatura ulja bude dovoljno visoka. Ukoliko temperatura spadne, dobićete ne baš privlačne masne krofne.

* Prašak za pecivo će spriječiti pretjerano stvaranje rupica u krofnama, pa dodajte uobičajenom receptu bar pola kesice.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE