UZ OVO RAMAZANSKO ŠERBE DOČEKAJTE SEHUR I IFTAR

Šerbe je riječ arapskog porijekla i označava piće.

Ustalilo se u bosanskoj tradiciji kao kuhani napitak od voća, a priprema se za vrijeme ramazana i praznika, piše velikakuhinja.com.

Priprema:

Najprije raskuhajte karanfilčiće, a posebno cimet u običnoj vodi, pa procijedite kroz gazu.

Šećer dobro rastopite s malo vode. U vodu postepeno dodajite rastopljeni šećer, a zatim i iskuhanu vodicu od karanfilčića i cimeta.

Dobro promiješajte i šerbe je gotovo.

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Sastojci:

5 l vode

1.75 kg šećera

10 g cimeta

10 g karanfilića

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE