UZ POMOĆ JEDNOSTAVNOG TRIKA JAGODE ĆE DANIMA OSTATI SVJEŽE

Mnogim se ljubiteljima jagoda ponekad dogodilo da posegnu u frižider za svojim omiljenim voćem samo da bi primijetili da su se raskvasile i počele truliti puno prije nego što su bili spremni na to.

Ako i vi volite jagode, donosimo vam jedan mali trik koji će vam pomoći da ostanu svježe jako dugo, a za to vam je potreban samo jedan sastojak koji sigurno imate u svom domaćinstvu.

U zdjeli pomiješajte pola šoljice sirćeta i dvije i po šoljice vode pa u to stavite jagode i pustite da se namaču nekoliko minuta. Sirće će uništiti sve bakterije i spore koje uzrokuju brzo kvarenje jagoda. Bez brige, kasnije nećete osjećati okus sirćeta na jagodama.

Nakon toga temeljito osušite jagode pomoću papirnatog ubrusa. Što ih bolje osušite, duže će trajati. Jagode nakon toga možete spremiti u frižider, a možete ih držati u kutiji obloženoj papirnatim ubrusom koji će pokupiti svu dodatnu vlagu, piše Readers Digest.

Ovaj trik možete iskoristiti i s drugim bobičastim voćem poput kupina i malina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZA VEČERAŠNJI IFTAR PREDLAŽEMO IMAM BAYILDI I TULUMBE

0
Imam bayildi je jelo koje se priprema sa patlidžanima, koji se filuju mesom ili povrćem. Očuvalo se sve do danas i često se priprema u Turskoj, ali i u kuhinjama Balkana.