UŽAS U SUSJEDSTVU: KAKO JE TRANSVESTIT PRESUDIO STUDENTU IZ BIH

- Marko je bio korektan dečko s kojim nismo u komšiluku imali problema. Vidio sam da mu je dolazio neki feminizirani muškarac, ali i jedna lijepa crnka. Međutim, češće i uglavnom navečer, taksijem, dolazila je jedna plavuša, s repićem, kačketom na glavi, u trenirci i na štiklama. Zakleo bih se da je plavuša žensko, kad ono...

Ovo je u četvrtak, u nastavku suđenja Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica Transica, izjavio svjedok Slobodan Trivunčić.

Abdulov se tereti za ubistvo Marka Radovića (24), studenta iz Bosne i Hercegovine, u julu prošle godine, u iznajmljenom stanu u Zemunu.

Blic.rs

Vidno uzbuđenim glasom, svjedok je rekao da zna da je Marko studirao ekonomiju, da je ostao bez majke i da je o njemu brinula baka, koja ga je jednom i posjetila u stanu.

– Više od dvije godine Marko je živio u stanu, koji je u zajedničkom dvorištu. Sa njim nismo imali probleme. Ali, te večeri, dok su moji ukućani gledali TV, a ja bio u kuhinji, čuo sam da se nešto lomi i krši, pa sam izašao vani – kaže svjedok.

Blic.rs

U isto vrijeme, u dvorištu se zatekla i komšinica Ilinka Milosavljević, koja je također čula viku i lupnjavu.

– Ona je ušla u kuću, a ja sam vidio kako Marko naglo otvara vrata i izlazi vani. Bio je go, samo u šorcu, s jednom čarapom na nozi. Pridržavao se za zid. Iz njega je šikljala krv. Za njim je mirno, kao da ga prati, izašao muškarac, koji je u ruci držao nož i još nešto. Marko je ubrzo pao, a onaj muškarac je nestao – ispričao je svjedok.

Blic.rs

Komšije su pozvale policiju i Hitnu pomoć. Za Marka je, međutim, bilo kasno.

Više od šest mjeseci Goran nije rekao Marku da je transvestit, a kada se to dogodilo, on je, navodno, to i prihvatio. Međutim, Abdulov tvrdi da je počeo da ga verbalno i fizički maltretira, zbog čega je on “pukao” i ubio ga, prenosi Blic.rs.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.