UŽAS U SUSJEDSTVU! SILOVATELJ SE PRIŠUNJAO ŽRTVI, A ONA GA NIJE ČULA ZBOG JEDNOG DETALJA: ĆUTI, NEĆU TI NIŠTA

Dragan D. (31) uhapšen je juče rano ujutru zbog sumnje da je prethodne noći silovao djevojku (22) u beogradskom naselju Karaburma, na Mirijevskom bulevaru.

Prema nezvaničnim informacijama, nesretnu djevojku presreo je pola sata poslije ponoći na ulici, udario je u glavu, navukao joj kapuljaču i uz prijetnje je seksualno zlostavljao.

Udarci

  • Djevojka je sama išla Mirijevskim bulevarom, najvjerovatnije je na ušima imala slušalice, pa zbog toga nije ni primijetila da joj se neko približava. Dragan D, kako se sumnja, prišunjao joj se s leđa, zgrabio kapuljaču jakne koju je nosila, navukao joj je na glavu i oborio na zemlju.

Navodno, djevojka je počela da vrišti i doziva pomoć, ali nikoga nije bilo u blizini.

  • Osumnjičeni, koji je krupniji od nje, stavio joj je ruku na usta i rekao joj: “Ćuti, neću ti ništa” – piše Kurir.

Navodno, rekao je djevojci da ustane, a kada je to učinila, stavio joj je ruke oko vrata i naredio joj da pođe.

  • Odvukao ju je iza zgrade u Ulici Jure Keroševića, a pošto je odbila da skine garderobu, on joj je sam strgao helanke i donji veš, pa ju je, kako se sumnja, silovao.
  • Djevojka ga je iste večeri prijavila i akcijom policije i Višeg tužilaštva u Beogradu on je samo tri sata kasnije uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, kamere sa okolnih zgrada snimile su napadača, a djevojka koja je preživjela napad silovatelja detaljno ga je opisala.

Kamere

  • Kamere sa jedne firme koja se nalazi u blizini snimile su napad Dragana D. na nesretnu devojku. Naime, na snimku se može vidjeti kako se on kreće iza djevojke, pesnicom je nekoliko puta udara u glavu, a ona pada na asfalt. Dok leži na podu, on nastavlja da je udara, pa je potom odvlači iza zgrade
  • Poslije zlostavljanja, oni su, navodno, zajedno izašli, a sumnja se da ju je osumnjičeni odveo u neki park. Na snimku se vidi kako se djevojka kasnije tokom noći pojavljuje na istom mjestu u pratnji dvojice muškaraca – pišu srbijanski mediji.

Na saslušanju u tužilaštvu osumnjičeni je, navodno, tvrdio da djevojku nije silovao i iznio potpuno nevjerovatnu odbranu.

  • Rekao je da je bio pijan i da se ne sjeća kako se sve dogodilo, ali da zna da sa njom odnos nije imao na silu – navodi on.

Poslije saslušanja Viši sud mu je, na prijedlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.