UŽASNA PORUKA JEDNOG OD POGINULIH MOMAKA U NJEMAČKOJ: AKO ME JEDNOG DANA UBIJE BRZINA

- Ako me jednog dana ubije brzina, nemojte plakati, jer ja sam se smijao - napisao je na svom Facebook profilu M. L, jedan od četvorice momaka iz Aleksinca koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Aleksinac je u šoku nakon saznanja da su u teškoj saobraćajnoj nesreći u nemačkom okrugu Regensburg poginula četiri njihova sugrađana čime su četiri porodice zavijene u crno.

Stravična nesreća se dogodila u utorak u popodnevnim satima na putu A3 u blizini Nojtraublinga kada se automobil marke BMW, u kojem su se nalazili N. S, M. L, M. U. i S. A, zakucao u kamion za čijim je volanom bio mađarski državljanin (41).

Od siline udarca vozač i putnici iz automobila, koji su imali 27, 31, 32 i 44 godine, poginuli su na licu mesta. “Vozilo BMW njemačkih oznaka je iz još nepoznatih razloga i bez tragova kočenja, naletjelo na prikolicu kamiona mađarskih tablica”, saopćila je policija.

Koliko je udarac bio snažan, svjedoče i fotografije i video snimci nastali nakon stravičnog udesa. Automobil u kojem su se nalazili Aleksinčani potpuno je smrskan. Prema pisanju nemačkih medija, BMW se pri punoj brzini zakucao u prikolicu kamiona. Vozač terenjaka bio u stanju šoka zbog čega je prevezen u bolnicu.

Na mjestu nesreće bilo je više spasilačkih ekipa i vatrogasnih vozila. Angažovan je i spasilački helikopter. Četvorica momaka iz Aleksinca N. S, M. L, M. U. i S. A. bili u na privemenom radu u Nemačkoj. Oni su obavljali molerske i zidarske unutrašnje radove kako bi od zarađenog novca izdržavali svoje porodice.

Porodice, prijatelji, komšije i poznanici se na društvenim mrežama dirljivim porukama opraštaju od poginulih. Još nije poznato, međutim, ko je bi za volanom automobila. Istragu o uzrocima nesreće vodi saobraćajna policija Regensburga u saradnji sa tužilaštvom. Nakon istrage biće poznato kako je došlo do teške saobraćajne nesreće.

U trenutku udesa, prema prvim navodima policije, u traci auto-puta između čvorova Neutraubling i Regensburg-Ost postojao je “stagnirajući” saobraćaj. Policija je obavljala uviđaj pet i po sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE