VANREDNO OBRAĆANJE POTPREDSJEDNIKA VLADE SRBIJE: POLICIJA JE BILA SUZDRŽANA, ONI ŽELE NASILJEM DA PREUZMU VLAST

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za medije, obratio se povodom nasilnih protesta na ulicama Beograda.

  • U Kragujevcu su polupali stakla na stanici policije. Demonstranti su suzavac bacali na policiju skoro pola sata. Policija je imala naređenje da koristi suzavac, ali ga nije koristila. Policija je na normalan način povratila kontrolu gdje su protesti bili nasilni. Ovdje se ne radi o koroni, samo o nasilju. Do sada je povrijeđeno deset policajaca, od kojih jedan teško, sa obje prelomljene noge. Ko može da bude takav monstrum? Ovaj protest je nezakonit. Niko ga nije najavio, nisu poštovane epidemiološke mjere.
  • Policija je trpjela gađanje kamenicama i bakljama i ponašala se mirno. Čak i kad su im kolege pogođene, policija je i dalje bila uzdržana. Izloženi su pokušaju linča. Krenuli su u intervenciju kada je nasilje postalo neizvrživo i kada su im životi bili u opasnosti. Imamo video snimke. U Novom Sadu čak su ih gađali Molotovljevim koktelom. Oni žele da se fizičkom silom preuzme vlast bez izbora i bez volje naroda – kazao je on.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BRITNEY SPEARS PROMJENILA IME: RAZLOG JE BIZARAN

0
Britney Spears je u novoj objavi na Instagramu ponovno šokirala fanove nizom bizarnih izjava, a između ostalog napisala je i kako ima poteškoća s razumevanjem engleskog jezika otkako je promijenila ime.