VASKOVIĆ UNIŠTIO DODIKA: ŽANDARMERIJA ZA OČUVANJE ANTINARODNOG REŽIMA I PROGON ‘UNUTRAŠNJEG NEPRIJATELJA’

Interesantno je bilo u proteklom periodu pratiti objašnjenja zbog čega se želi formirati prvo Rezervni sastav MUP RS, a kada je pod pritiskom vrh RS popustio, formirana je Žandarmerija.

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Postrojena je Žandarmerija RS, poluvojna formacija, čime je nastavljeno izazivanje stranog faktora na intervenciju, jer entiteti nemaju pravo ni na vojne ni na poluvojne jedinice.

2.

Interesantno je bilo u proteklom periodu pratiti objašnjenja zbog čega se želi formirati prvo Rezervni sastav MUP RS, a kada je pod pritiskom vrh RS popustio, formirana je Žandarmerija; Kao razlozi su navođeni – borba protiv terorizma, potom borba protiv elementarnih nepogoda, zatim borba protiv migranata, da bi se, nakon postrojavanja Žandarmerije, sve te “borbe” naslovile kao bitke “radi unapređenja bezbjednosti Srpske, njenih građana i imovine”, odnosno da se navodno odbrani “ustavni poredak i bezbjednost građana od svih nasrtaja”, što je rekao Milorad Dodik.

Uzgred, Dodik nije bio ni najavljen da će prisustvovati postrojavanju, ali se pojavio (valjda uplašen da bi Žandarmerija mogla iznenada krenuti put Bakinaca).

3.

Naravno, svi navedeni razlozi za formiranje Žandarmerije su notorna laž Režima; Da je stvarni cilj zaštita “ustavnog poretka i bezbjednosti građana od svih nasrtaja” onda bi i prije postrojavanja bili pohapšeni oni koji su postrojavali, jer upravo te individue najviše ruše ustavni poredak RS i ugrožavaju njenu bezbjednost; Između ostalog i formiranjem poluvojne formacije, čiji je stvarni cilj zaštita vrha Režima, koji je poharao RS po principu “spržene zemlje”.

4.

Žandarmerija RS ima za cilj sprečavanje bilo kakvih ozbiljnijih okupljanja/protesta protiv Režima, razbijanje onih koji budu označeni kao “unutrašnji neprijatelj”, njihovo hapšenje i progon, a za sve to dobili su, (a tek će dobiti), velika ovlaštenja.

5.

Oni koji su osnovali ovu jedinicu sada će pratiti postupke Međunarodne zajednice i ukoliko ne bude većeg pritiska zbog nelegalnog osnivanja poluvojne jedinice, nastaviće se sa daljim fazama, kako bi se u potpunosti ostvarila strahovlada, potpuna kontrola svih segmenata života u RS.

6.

Ukoliko stranci uopšte ne reaguju, Žandarmerija RS će se pretvoriti u Oružane snage RS, ma šta o tome sada govorili iz vrha Režima RS; Njihove stvarne namjere su direktno uperene protiv interesa RS/BiH i njenih građana.

7.

Važno je navesti da su pripadnici Žandarmerije najlojalniji kadrovi SNSD-a, da je cilj da jedinica, u prvoj fazi, ima ukupno hiljadu pripadnika (broj će se povećavati), koji će biti raspoređeni po svim Policijskim upravama; Oni su već dobili posebno naoružanje, borbena vozila, helikopteri su u fazi nabavke (ruski višenamjenski “Ansati”), kao i laka artiljerijska oruđa, a dio pripadnika biće treniran pod budnim okom instruktora “Specnaza”.

8.

Da li je vrh režima potpuno izgubio kompas kada čini ovakve opasne stvari? Naravno, jer ni u jednom drugom slučaju se ne bi moglo dogoditi da Dodik, na zatvorenim sastancima, Oružane snage BiH predstavlja kao “neprijateljsku muslimansku formaciju”, iako u toj instituciji trećinu čine pripadnici srpske nacionalnosti.

Dodik je prevršio sve mjere, tu poodavno nema nikakve dileme; Isto se odnosi i na Lukača, ali i na Čiviluk Cvijanovićevu, tu frustriranu diletantkinju spremnu podržati svako zlo.

9.

Da je narečenima zaista do bezbjednosti, Ustava, zakona, zaštite građana… ne bi sebe stavili iznad Zakona, što je već poodavno činjenica. Preciznije Zakon!

10.

Da nije tako, Dragan Lukač bi poodavno bio, ako ne u pritvoru, bar pod istragom, a ne bi određivao kako će se koje djelo zaključiti – tako je naredio Želimiru Lepiru da ubistvo Davida Dragičevića proglasi zadesom, što je Lepir odbio; Isto tako isti taj Lukač, i njemu podređeni, odbijaju da postupe, već mjesecima, po Naredbi tužioca Tanje Ninković i dovedu na prepoznavanje inspektore koji su iznuđivali teškim batinama dokaze u slučaju ubistva Bojana Koprene.

11.

Iako je Ninkovićeva naredbu izdala još u junu, to nije ispoštovano, a krivično djelo nepostupanja po Naredbi tužilaštva niko ne sankcioniše; Niti to bilo kome pada na um.

12.

Kako bih pokazao da samoproklamovana elita radi isključivo protiv naroda, a nikako u njegovu korist, uputio sam, u vezi sa odbijanjem postupanja policije po naredbi Tanje Ninković, Miodragu Bajiću, šefu Posebnog odjeljenja RJT za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala, 10.09.. o.g., sledeća pitanja:

Molim Vas da mi, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, odgovorite na sledeće pitanje:

Da li je Posebno odjeljenje otvorilo istragu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova i drugih pripadnika MUP RS, jer odbijaju mjesecima da postupe po Naredbi Okružnog tužioca Tanje Ninković i dovedu na prepoznavanje inspektore koji se sumnjiče da su “iznuđivali dokaze” tokom istrage o ubistvu Bojana Koprene?

Iz Bajićevog tužilaštva mi je 24.09.o.g. odgovoreno sledeće:

Dana 10.09.2019. godine obratili ste se Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala sa zahtjevom za informacijama u vezi sa predmetom koji se odnosi na istragu o ubistvu Bojana Koprene.

S obzirom da o ovom predmetnom događaju istragu vodi Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, za sve informacije potrebno je da se obratite ovom tužilaštvu.

Bajić (Republičko tužilaštvo, Posebno odjeljenje) je nadležan za sve funkcionere RS, ukoliko počine neko krivično djelo, a ne Okružno tužilaštvo Banjaluka, pa je jasno da on ne želi, niti smije, da istražuje Lukača; Sve, vrlo kukavički, prebacuje na Lepira.

Bajić je, da je htio, mogao/morao da izvrši “uvid u spis” i upozna se sa nezakonitim djelovanjem Lukača i njegovih podređenih, pokrene postupke protiv njih, ali mu to nije palo na pamet, jer je upravo sa njima u dilu – oni su iznad Zakona.

13.

Možda je Lepir doživio iluminaciju i preko noći se sjetio da bi trebao raditi svoj posao, insistirati na zakonitosti i izvršavanju Naredbi Tužilaštva.

14.

S tom nadom uputio sam pitanja Lepiru, 24.09., zajedno sa Bajićevim odgovorom koji sam dobio.

Želimir Lepir, Glavni tužilac OJT Banjaluka

G. Lepir, dana 10.09. o.g. uputio sam upit Miodragu Bajiću, zamjeniku RJT.

Upit glasi:

Miodrag Bajić, šef Posebnog odjeljenja RJT za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala

Molim Vas da mi, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, odgovorite na sledeće pitanje:

Da li je Posebno odjeljenje otvorilo istragu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova i drugih pripadnika MUP RS, jer odbijaju mjesecima da postupe po Naredbi Okružnog tužioca Tanje Ninković i dovedu na prepoznavanje inspektore koji se sumnjiče da su “iznuđivali dokaze” tokom istrage o ubistvu Bojana Koprene?

Bajić mi je odgovorio sledeće:

Dana 10.09.2019. godine obratili ste se Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala sa zahtjevom za informacijama u vezi sa predmetom koji se odnosi na istragu o ubistvu Bojana Koprene.

S obzirom da o ovom predmetnom događaju istragu vodi Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, za sve informacije potrebno je da se obratite ovom tužilaštvu.

Zbog navedenog Vam se obraćam i tražim da mi u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama odgovorite šta ste preduzeli povodom odbijanja pripadnika MUP RS, kako Dragana Lukača, tako i ostalih, da postupe po Naredbi Tužilaštva?

-Da li ste podnijeli Izvještaje o počinjenom krivičnom djelu i da li istražujete one koji su to djelo počinili, odnosno nisu postupili po Naredbi Tužilaštva?

-Da li ste, možda, povukli Naredbu tužilaštva po nalogu/naredbi iz vrha MUP RS?

-Da li imate namjeru i dalje tolerisati bezakonje, što jeste nepostupanje policije po Naredbi tužilaštva u navedenom slučaju?

Molim Vas da mi što hitnije odgovorite na ova pitanja.

15.

Dok čekam Lepirove odgovore, da zaključim i oko Žandarmerije – ta poluvojna formacija formirana je, sa isključivim ciljem, da ugrozi i poništi ustavna prava građana RS i njihovu bezbjednost.

P.S. “Solunac”

Srđan Rajčević, takozvani ministar nečega, “Sofisticirani” bot, član preblijedog Savjeta za zaštitu ustavnog poretka, uz sve to tako mlad, a već “Solunac”!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE