VATIKAN OSIGURAO VAKCINE ZA NAJSIROMAŠNIJE U RIMU

Vatikan pojačava kampanju vakcinacije protiv COVID-19 za neke od najmarginaliziranijih zajednica u Rimu i pruža vakcine za 1.200 siromašnih mještana tokom Velike nedjelje.

Vakcinalna kampanja uslijedila je nakon početne runde vakcinacije vatikanske zdravstvene službe za beskućnike koristeći neke od doza Pfizer-BioNTech koje je država Vatikan kupila za papu, zaposlenike Vatikana i njihove porodice, javlja AP.

Dobrotvorni ured Pape također putem svoje web stranice prima donacije za kupovinu više vakcina za siromašne. Ured također pruža druge vrste dobrotvornih djela poput obezbjeđivanje sredstava za održavanje lične higijene i korištenje usluga brijačnice za beskućnike.

U saopćenju od petka, ured je napomenuo da je papa Franjo pozvao sve na vakcinaciju jer je to “kolektivna dobrobit”. Franjo je također pozvao da najugroženiji i najkrhkiji u društvu imaju prioritet jer su među najizloženijima virusu i imaju najveće prepreke u pristupu medicinskoj pomoći ako se razbole.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.