VATROGASCI UZ PODRŠKU ZATVORENIKA I STRAŽARA UGASILI POŽAR U KPZ-U

Požar koji je danas oko 10.25 sati izbio na krovu vanjskog poligona Kazneno-popravnog zavoda Zenica, lokaliziran je i ugašen intervencijom samih stražara i zatvorenika te pripadnika vatrogasaca Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, potvrdio je Feni direktor KPZ-a Redžo Kahrić.

– Naši su stražari, zajedno sa zatvorenicima, gasili požar do dolaska vatrogasaca koji su svojim ‘šmrkovima’ i potpuno lokalizirali te ugasili. Nasreću, nije bilo povrijeđenih, ali sam zahtijevao da se dvojica zatvorenika koji su uzeli aparate za gašenje te koji su se pritom nagutali dima, upute u Hitnu pomoć te da im se pruži pomoć. Oni su se osjećali dobro, čak nisu željeli ni ići u Hitnu, ali sam insistirao da odu, jer se nikad ne zna kakve posljedice po zdravlje može ostaviti dim – ističe Kahrić.

Uzroke požara, napominje, otkrit će istraga, ali oni smatraju da se radi o problemu na elektro-instalacijama, koje su stare više od 20 godina.

Komandir PVJ Zenica Mirza Porča potvrdio je da su zatvorenici i stražari pravovremeno reagirali te spriječili širenje požara te da su vatrogasci, nakon dolaska na mjesto požara, koristili ‘šmrkove’ te potpuno i ugasili požar. 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MUŠKARAC BACIO BOMBU NA SOTONISTIČKI HRAM U SAD-U

0
Vlasti SAD-a uhapsile su jučer muškarca iz Oklahome jer je bacio cijevnu bombu na sjedište Sotonističkog hrama u Massachusettsu.