VAUČERI NAKON KORONE: SVOJEVRSNA NAGRADA ZA GRAĐANE SARAJEVA IZ BUDŽETA KOJI ONI I PUNE

Bez rasta potrošnje nema ni ekonomskog oporavka.

Brojne zemlje odlučile su se dijeliti građanima vaučere kako bi potrošnju potakli i zaštitili one privredne grane koje su najviše pogođene pandemijom.

Takvu inicijativu i mi smo predložili u našim vijestima 26. maja. Nakon toga istu inicijativu Vladi KS-a podnijela je i Fondacija Sarajevo Navigator u ime turističko-ugostiteljske privrede i građana.

Ideja je da se svakom građaninu i građanki pokloni vaučer u vrijednosti 20 KM koji bi potrošili u restoranima.

Pored pomoći ugostiteljsko-turističkom sektoru, to bi bila i svojevrsna nagrada za građane Sarajeva iz budžeta koji oni i pune.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIK RUSKI NAPAD NA UKRAJINU, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE!

0
Ruske snage rano jutros gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske, blizu ukrajinskog grada Dnjepra, pri čemu je najmanje jedna osoba povrijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.