VEČERAS DODJELA NAGRADA I ZATVARANJE DRUGOG IZDANJA AJB DOC FESTIVALA

Večeras će se održati ceremonija dodjele nagrada i zatvaranja drugog izdanja Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), koja će se održati u Cinema Cityju, s početkom u 20:00 sati.

Na zatvaranju drugog izdanja Festivala bit će dodijeljene tri nagrade: nagrada za najbolji film takmičarske selekcije Festivala, o kojoj odlučuje međunarodni žiri od pet članova, zatim nagrada programskog žirija Al Jazeere Balkans, o kojoj odlučuje Programski odjel Al Jazeere Balkans, te nagrada publike, za koju se bore svi filmovi prikazani na Festivalu.

Čast da zatvori drugo izdanje AJB DOC Film Festivala pripala je filmu „Kuća Male Zvijezde“ autorice Slađane Lučić, koji govori o Nudžejmi Softić, lektorici iz Sarajeva, djevojci koja je odlučila sve svoje životne traume i tragedije pretrčati, razbijajući ujedno društvene predrasude prema hidžabu. Taj film je inspirativna priča o nastojanju da promijeni život i premosti sve prepreke koje pred nju postavljaju protivnici, ali i priča o dobrim osobama privučenim Nudžejminim optimizmom i podrškom koju pruža drugima.

Pored Slađane Lučić, na realizaciji filma radila je i Tamara Babun, mlada producentica bogatog iskustva u svijetu dokumentarnog filma. Duža verzija predstavljena je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a televizijska verzija bit će prikazana prvi put nakon svečane dodjele nagrada, čime se zatvara drugo izdanje AJB DOC Film Festivala.

AJB DOC Film Festival organizuje televizijska kuća Al Jazeera Balkans, u saradnji s Al Jazeera Media Networkom i Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe, a održava se u Sarajevu od 20. do 24. septembra 2019. pod sloganom „Promjena/Change“.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE