VELIKA AKCIJA: SIPA UHAPSILA DEVET PRIPADNIKA VOJNE POLICIJE RS ZBOG RATNOG ZLOČINA

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su lišenje slobode devet osoba na području Bosanskog Novog i okoline, koje su osumnjičene za kaznena djela zločina protiv čovječnosti iz članka 172. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Osobe koje su pod istragom Tužiteljstva BiH osumnjičene su da su kao pripadnici vojne policije Vojske RS počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Bosanskog Novog/Novog Grada 1992. godine, a koji se odnose na ubistva više osoba te nezakonito zatočenje i zločine nad više stotina osoba u logoru Vatrogasni dom.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE