VELIKE GUŽVE U AUSTRIJI: NA KARAVANKA KOLONA 14 KILOMETARA

Ogromne gužve stvorene su na autoputevima koji u Austriji vode ka jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz Austrijskog automobilskog kluba (OAMTC).

Na putnim pravcima koji vode ka Sloveniji kilometarske su kolone. Najveća je zabilježena na Tauern Autobahnu (A10) od čak 18 kilometara.

Kako javlja OAMTC, na autoputu A11 ispred tunela Karavanke, na granici sa Slovenijom sa austrijske strane, formirala se kolona automobila od 14 kilometara.

Ilustracija

Velike gužve zabilježene su i u austrijskom dijelu pokrajine Štajerske.

Brojni Austrijanci, ali i građani drugih zapadnoevropskih zemalja danas su krenuli ka Balkanu kako bi proveli godišnji odmor na Jadranskoj obali ili nekoj od drugih destinacija i pored upozorenja vlasti u svojim državama ”da idu u rizična područja gdje je povećan broj oboljelih od koronavirusa”, javlja Anadolija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMJENA VREMENA: ZA VIKEND NOVI SNIJEG, EVO U KOJIM DIJELOVIMA BIH

0
U Hercegovini i istočnim područjima Bosne u subotu ujutro, 20. aprila, pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.