VELIKE POPLAVE NOSE SVE PRED SOBOM, PA I ŽIVOTE LJUDI: STANOVNICI POZVANI DA NAPUSTE LIEGE

U velikim poplavama u Belgiji u protekla dva dana šest je osoba izgubilo život, a u Liegeu gradske vlasti pozivaju stanovnike da napuste centar grada.

Kiša koja gotovo neprestano pada posljednja dva dana dovela je do izlijevanja rijeka, posebice rijeke Meuse.

U četvrtak su spasilačke službe koje su došle pomoći pronašle četiri žrtve poplava u okolici grada Verviersa na istoku Belgije, a još dvije osobe su pronađene u dva druga mjesta, javljaju belgijski mediji.

Pogledajte video OVDJE.

Najgore u Valoniji

Najteže je pogođena frankofona regija Valonija, na jugu i istoku Belgije te dijelovi Flandrije.

U Liegeu koji leži na rijeci Meuse očekuje se daljnji rast vodostaja do metar i pol. Stoga gradske vlasti pozivaju sve koji su tamo poslom ili iz drugih razloga da napuste grad, a stanovnicima da se popnu na više katove. Policija je nešto iza 15 sati pozvale stanovnike da napuste centar Liegea.

Prema belgijskim medijima, toliki vodostaj rijeke Meuse nije zabilježen od 1926. godine.

Situacije je kritična u cijeloj Valoniji, osobito u gradovima koji leže pokraj rijeke Meuse i njezinih pritoka.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SAD ULOŽIO VETO NA PRIMANJE PALESTINE U UN! ABAS: TO JE...

0
Sjedinjene Države jučer su u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda uložile veto na punopravno članstvo palestinske države u UN-u.