VELIKI DERBI: CITY GUBIO PA RAZBIO LIVERPOOL

Veliki derbi 29. kola engleske Premier lige danas su odigrali Manchester City i Liverpool.

U odličnoj utakmici na kraju su ubjedljivo slavili domaćini nakon preokreta. Konačan rezultat je glasio 4:1 za Građane iako tako nije izgledalo na početku meča.

U 15. minuti Mahrez je oprobao udarac nakon slobodnjaka, lopta odlazi pored gola Alissona.

Prvi su slavili gosti. U 17. minuti Jota je lijepo proigrao Salaha, a Egipćanin rutinski pogađa za 1:0 vodstvo tima sa Anfielda.

Nakon gola Redsa probudili su se domaćini, stvorili nekoliko dobrih prilika, da bi u 27. minuti Alvarez nakon dobre akcije pogodio za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena bilo je još opasnih prilika pred oba gola.

U nastavku rapsodija domaćina. Već u 47. minuta dolaze do gola. Mahrez je upisao asistenciju, a De Bruyne pogodak za preokret i vodstvo Citya od 2:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Gundogan u 54. minuti pogađa za 3:1. Video pogledajte OVDJE.

Mahrez je zaprijetio u 68. minuti, odbrana Liverpoola je bila sigurna, zatim pokušaj jedne kontre gostiju, ali bez mnogo uspjeha.

Ipak u 74. minuti četvrta lopta u mreži Liverpoola. Grealish je veoma dobru partiju danas krunisao pogotkom, asistent je bio De Bruyne i to je bilo velikih 4:1.

Manchester City je drugoplasirani sa 64 boda, pet manje od lidera Arsenala, dok je Liverpool šestoplasirani sa 42 osvojena boda.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE