VELIKO JE KRAJIŠKO SRCE: MIRSAD FIKIĆ POKRENUO AKCIJU, UZ BROJNE PRIJATELJE OSIGURAO NOVAC ZA IZGRADNJU ŠEHIDSKE MUNARE

Uz prisustvo glavnog Imama Husein ef. Velića i profesora medrese “Džemaluddin ef. Čaušević” Cazin Zuhdije Handanovića koji je danas predvodio džumu namaz i prisutnih džematlija, u ovom mubarek danu i mjesecu ramazanu i to baš na Dan džamija 7. maja, postavljen je kamen temeljac za izgradnju Šehidske munare u tom džematu.

Kamen temeljac postavio je inicijator ovog projekta, vrijedni džematlija Mirsad Fikić, koji godinama živi i radi u Njemačkoj. Ovo dobro djelo učinio je uz donošenje tri tekbira uz izvođača radova Samira Muminovića.

Za hairli početak izgradnje Šehidske munare dovu je proučio glavni imam, a prisutnima se kratko obratio inicijator ovog projekta Mirsad Fikić koji se svim donatorima zahvalio.

Fikić poznat u svom kraju, među rodbinom i prijateljima, kao istinski i veliki patriota BiH, neko ko čuva i čini sve na očuvanju naše tradicije, do sada brojnim realiziranim projektima zajedno sa istomišljenicima-prijateljima, pokazao da se generacijama koje dolaze stalno mora govoriti o historiji, onome što smo doživjeli.

Na sreću ovaj veliki čovjek krenuo je svojim nijetom da se izgradi munara i pokrenuo akciju. Baš kao što je i očekivao… brojni njegovi prijatelji širom svijetra, uključili su se novčanim donacijama i pomogli ovo dobro djelo.

  • Molimo Svevišnjeg Allaha da  nam podari snage da čuvamo i očuvano naš dzemat i podari sva dobra ovoga i budućeg svijeta našim džematlijama i vakifima ma gdje oni bili i živjeli – rečeno je danas prilikom polaganja kamena temeljca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

EU OBEZBIJEDILA 1000 RAČUNARA ZA 15 SREDNJIH STRUČNIH ŠKOLA U BIH

0
Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler prisustvovao je, u Srednjoj ekonomskoj školi u Sarajevu, isporuci 80 novih računara za opremanje informatičkih kabineta u toj školi.

PROPALA INVAZIJA IZRAELA