VEZANOG PACIJENTA SPOLNO ZLOSTAVLJAO: POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV DOKTORA IZ BANJA LUKE

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv poznatog banjalučkog doktora Darka Golića zbog krivičnog djela spolno uznemiravanje.

Izvor iz banjalučkog tužilaštva otkrio je da su rezultati istrage potvrdili postojanje osnovane sumnje da je doktor Golić počinio krivično djelo nad pacijentom M.Đ. koji je u UKC Republike Srpske ležao nakon teške saobraćajne nesreće.

  •  Vještačenjem u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je DNK osumnjičenog Golića pronađen na više uzoraka i to na pacijentu M.Đ, zatim na posteljini oštećenog, njegovim naočarama, kao i na pelenama za presvlačenje odraslih – otkrio je izvor iz tužilaštva, piše Srpskainfo.

Banjalučko tužilaštvo navodi da na osnovu svih prikupljenih dokaza proizlazi da je 19. januara prošle godine u vremenskom periodu od 19 do 22 sata osumnjičeni doktor Golić kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reumatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola UKC RS u Banjoj Luci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja spolnih strasti ljubio oštećenog u predjelu lica u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

Jevto Janković, advokat Darka Golića, izjavio je za Srpskainfo da se radi o „nemogućem slučaju“.

  •  To vidi onaj ko pročita optužnicu, jer ovaj čovjek (oštećeni op.a.) ništa ne zna i sve će zavisiti od vještaka, ali od stručnog vještaka, ne naručenog, kao što je slučaj u našem pravosudnom sistemu koji je dno dna – naveo je Janković.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.