VIJEĆA MINISTARA BIH DANAS O REALIZACIJI ZAKLJUČAKA PREDSJEDNIŠTVA I MJERA PROTIV VIRUSA

Vijeće ministara BiH razmatrat će na današnjoj vanrednoj sjednici informaciju o realizaciji zaključaka Predsjedništva BiH i definisanih operativnih mjera za zaustavljanje širenja koronavirusa.

Ministri će razmatrati i informaciju o aktivnostima koje je potrebno realizovati za pristupanje BiH zajedničkom sporazumu o javnim nabavkama i informaciju o zajedničkoj listi vitalnih proizvoda koju je utvrdio Sekretarijat CEFTA u vezi sa olakšavanjem prometa usljed krize uzrokovane virusom korona, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Na dnevnom redu je i informacija o usvajanju mjera s ciljem olakšavanja transporta i trgovine osnovne robe između zemalja članica EU i zemalja Zapadnog Balkana, prijedlog odluke o produženju važenja registracije vozila u BiH i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH.

Vijeće ministara će razmatrati i prijedlog odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje, te prijedlog zaključka u vezi sa održavanjem sjednica Vijeća ministara putem video konferencije – online usljed vanredne situacije izazvane epidemijom virusa korona, kao i izvještaj o dosadašnjoj upotrebi Oružanih snaga BiH.

Početak sjednice, koja će biti održana u Sarajevu, zakazan je za 10:00 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ŠOK USRED VATIKANA: UHAPŠEN BJEGUNAC, BIO VEOMA BLIZU PAPE FRANJE

0
Italijanska policija uhapsila je prošle sedmice bjegunca iz SAD-a koji je nosio tri sakrivena noža na prepunom Trgu Svetog Petra ispred Vatikana.