OD SADA ĆETE PILETINU SPREMATI SAMO OVAKO: UKUSAN OBROK, A LAK ZA PRIPREMU!

23 okt | 17:40

Vjerovatno ste čuli za punjeni Hasselback krompir - isiječe se na par mjesta i tu se stavi sir, začini ili fil po želji. Na isti način možete da pripremite i piletinu.

Isijecite komad pilećih prsa kako je prikazano, pa ih posolite i pobiberite po ukusu.



Ovako pripremljenu piletinu predlažemo da ispunite prethodno proprženim špinatom na maslinovom ulju, sa rikotom i mocarelom.



Na kraju narendajte kačkavalj preko piletine i začinite alevom paprikom.



Stavite na papir za pečenje i ubacite u rernu na 20-25 minuta, da se ispeče na 200 stepeni.

Za detaljnije uputstvo pogledajte video.



(Hayat/Foto:Screenshot)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE