KUHARICA (73) OTKRILA TAJNU SAVRŠENE SUPE: TRIK DA MESO NIKAD NE BUDE ŽILAVO, A POVRĆE PREKUHANO!

2 aug | 14:14

‘Stara koka, dobra supa’, čini se, itekako ima smisla.

Mnogi će se složiti da niko ne kuha domaću supu kao nana. Što to nane znaju, a mlađe generacije ne? Iskusna kuharica slavnih osoba otkrila je tajnu savršene pileće supe. 

Naime, ako ne znate tehniku, lako se može dogoditi da vam meso ostane žilavo, a povrće prekuhano.

Maggie Beer (73) je za 9kitchen podijelila nekoliko trikova. Ona supu voli kuhati s komoračem, peršinom i repom. 

Prije no što ga ubaci u lonac, ona povrće zalije maslinovim uljem i stavi u pećnicu. Na taj način će očuvati boju i okus. Nije loše dodati i leću ili slanutak, koji obogaćuju aromu supe. Možete staviti i ječam, ali njega valja najprije samostalno prokuhati pa ga dodati na kraju, prenosi portal Net.

Što se mesa tiče, Beer uvijek kupuje stariju kokoš. Sjetite se one: “Stara koka, dobra supa”.

 Također, nemojte skidati kožu. Tijekom samoga kuhanja, meso izvadite iz supe kad je gotovo, a potom ga ponovno vratite na kraju kuhanja. Mnogi pribjegavaju kuhanju na velikoj vatri (jer je brže gotovo), no tako će meso ostati žilavo. Krčkanjem na laganoj vatri dobivate više okusa.



(Hayat/Foto:Freepik)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE