NAJSOČNIJE PEČENO PILE IKADA: MAJKA OTKRILA TAJNU, KLJUČ JE U OVOM DODATKU

Pečeno pile je jedno od omiljenih jela u mnogim domovima jer ko može da odoli hrskavom i savršenom zadovoljstvu iz rerne.

Svaka domaćica ima neki svoj trik, ali jedna majka je otišla korak dalje i piletinu začinila neobičnim začinom. U pitanju je supa iz kesice.

Ona je najprije piletinu i povrće stavila da se lagano kuha na manju temperaturu. Dovoljno vam je pile od 1,5 kg, malo ulja i supa iz kesice.

Ona kaže da ćete najbolji rezultat postići ako imate aparat za sporo kuhanje (pečenje). Ali, ukoliko nemate aparat za sporo kuhanje, piletinu i povrće stavite u rernu na 90-120 Celzijusa na nekoliko sati.

  • Namastite aparat za sporo kuhanje, a zatim na dno postavite luk, krompir, mrkvu i drugo povrće po izboru.
  • Pile dobro natrljajte supom iz kesice i zatim ga stavite u aparata za sporo kuhanje.
  • Pokrenite aparat, te piletinu i povrće ostavi četiri sata da se peku.

S obzirom na to da će piletina da pusti sokove tokom pečenja, krompir i povrće kuhajte u ukusnoj supici.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE