PILETINA NA POVRĆU

18 aug | 07:16

Lagani obrok za čiju pripremu ne treba mnogo vremena.

Sastojci:

  • 800 g bijelog pilećeg mesa
  • 600 g paradajza
  • 200 g crvenih paprika
  • ulje
  • suhi biljni začin
  • so, biber


Priprema:

Bijelo meso isjeći na šnicle, posoliti, pobiberiti, posuti suhim biljnim začinom, preliti uljem i ostaviti da stoji pola sata u frižideru.

Paradajz preliti vrelom, pa hladnom vodom i oguliti. Isjeći ga na kriške, a paprike na kocke.

Paradajz i paprike dinstati na zagrijanom ulju, piše Kuharica. Kad ispari tečnost koju pusti povrće, posoliti, pobiberiti i dodati malo suhog biljnog začina.

Meso pržiti u tavi s malo ulja da porumeni s obje strane. Prženo meso poslužiti s pripremljenim povrćem.



(Hayat/Foto: Kuharica.avaz.ba)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.


TRENUTNO NAJČITANIJE